Opskrift – Lynstegt kylling med ingefær, grønkål og jasminris

Lynstegt kylling med ingefær, grønkål og jasminris

Ingredienser (4 personer)

  • 1 pose hvide jasminris
  • 1 pakke kyllingeoverlår u/ben i strimler
  • 2-3 fed hvidløg i tynde skiver
  • 1⁄2 pose gulerødder i skiver på skrå
  • 1 pose grønkål ribbet og groft hakket
  • Lidt ingefær efter smag – revet

Tjek at du selv har

  • Olie (fx kokosolie)
  • Salt
  • Sukker
  • Soja

Sådan gør du

Sæt vand over til ris, fx i en elkedel. Skyl risene i koldt vand, og sæt dem over i 8 dl kogende vand uden salt. Kog dem under låg ved svag varme i ca. 12 minutter. Lad risene hvile i 5-10 minutter, og smag til med salt inden servering.
Skyl og klargør grøntsagerne. Varm en wok eller gryde rigtig godt op, og skær imens kødet i strimler. Steg kødet i lidt olie i den supervarme wok i 3-4 minutter. Kom hvidløg, gulerødder og grønkål i wokken, og steg i yderligere 4-5 minutter (stadig ved høj varme) under omrøring. Smag til med revet ingefær, lidt sukker og gerne lidt soja. Server med kogte ris.

– Aarastiderne