Slå rommen i glasset

Få smag for rom

I mange år har de fleste af os kun kendt smagen af rom fra Rom & Cola. Noget som er blevet drukket, men ikke nødvendigvis nydt. I dag er der kommet rigtig mange spændende typer af ægte rom på markedet. Der er tale om mørke, aromatiske dråber, som ikke bare kan drikkes, men i høj grad også nydes. Der er sket for rommen, hvad der er sket for mange andre kendte drikke og nydelsesmidler som kaffe, øl, te, vin og chokolade: Vi er blevet kvalitetsbevidste og opmærksomme på deres oprindelse og rigdom af forskellige smagsvarianter. Det er blevet noget, vi kan dyrke som en interesse og tale med hinanden om. Her kan du få lidt mere smag for rom.

Hvordan laver man rom?

Der findes grundlæggende to slags rom: Industrielle og Agricole. De industrielle er en melassebaserede rom. Hele 97% af verdens rom produceres på denne måde. Agricole produceres derimod af frisk sukkerrørssaft, og kun 3% af verdens rom produceres på denne måde. Rommen bliver til ved destillering eller fermentering. Det færdige produkt er en klar væske, som derefter ofte opbevares på egefade i adskillige år.

Rommens store verden

Man kender ikke helt til rommens oprindelse, men man mener, at slaver på sukkerrørsplantagerne har medvirket til dens opståen. Rom produceres i dag mange steder i verden, ikke kun i Caribien. Men det var i Caribien, at historien begyndte. Vil du på opdagelse i rommens verden, så forvent en rejse, der aldrig ender. Der findes så mange forskellige slags rom, og der kommer nye til hvert år. Du kan ikke nå at smage det hele. Dine smagsløg vil formentlig også ændre sig med tiden, så du vil få nye præferencer og konstant søge nye oplevelser.