Lynstegt kylling med ingefær, grønkål og jasminris
INGREDIENSER (4 PERSONER)
- 1 pose hvide jasminris
- 1 pakke kyllingeoverlår u/ben i strimler
- 2-3 fed hvidløg i tynde skiver
- 1⁄2 pose gulerødder i skiver på skrå
- 1 pose grønkål ribbet og groft hakket
- Lidt ingefær efter smag – revet
TJEK AT DU SELV HAR
- Olie (fx kokosolie)
- Salt
- Sukker
- Soja
SÅDAN GØR DU
Sæt vand over til ris, fx i en elkedel. Skyl risene i koldt vand, og sæt dem over i 8 dl kogende vand uden salt. Kog dem under låg ved svag varme i ca. 12 minutter. Lad risene hvile i 5-10 minutter, og smag til med salt inden servering.
Skyl og klargør grøntsagerne. Varm en wok eller gryde rigtig godt op, og skær imens kødet i strimler. Steg kødet i lidt olie i den supervarme wok i 3-4 minutter. Kom hvidløg, gulerødder og grønkål i wokken, og steg i yderligere 4-5 minutter (stadig ved høj varme) under omrøring. Smag til med revet ingefær, lidt sukker og gerne lidt soja. Server med kogte ris.
– Aaarstiderne